Rdeči križ dobiva nove naloge

Zbor članov.

Zbor članov.

Delovno predsedstvo: Vlado Rančigaj, Silva Brodar in Cvetka Grm ter predsednica RKS - OZ Žalec Pavla Artnik.

Delovno predsedstvo: Vlado Rančigaj, Silva Brodar in Cvetka Grm ter predsednica RKS - OZ Žalec Pavla Artnik.

V letu 2015 so k nam začeli prihajati migranti, pred tremi leti nas je presenetil koronavirus, lani pa ujme, zato na žalskem območnem združenju Rdečega križa ugotavljamo, da imamo vse več novih nalog, ki jih s prostovoljci redno izpolnjujemo. Zaradi tega bi sedež združenja v Žalcu, ki koordinira delo 14-ih krajevnih organizacij Rdečega križa, potreboval vsaj še enega dodatno zaposlenega za nedoločen čas.

To so ugotovili tudi ostali na Zboru članov RKS - OZ Žalec pretekli torek, ki so se ga poleg predstavnikov krajevnih organizacij RK in članov območnega odbora udeležili tudi podžupanja Občine Braslovče mag. Urška Hozjan, podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik in podžupan Občine Žalec Roman Virant. Vsem prizadevnim prostovoljcem so se zahvalili za požrtvovalno delo in izpostavili dejstvo, da nam narava ne bo več prizanašala. V preteklih poplavah se je spet pokazalo, da se znamo povezati z mladimi, ki so bili nam in poplavljenim v veliko pomoč.

Predsednica RKS - OZ Žalec Pavla Artnik je pri pregledu Poslovnega poročila o delu za leto 2023 še posebej izpostavila delo prostovoljcev po lanskih poplavah, ki še vedno traja. Poleg zbranih in razdeljenih materialnih donacijah so poplavljenim v občinah Žalec, Polzela, Prebold in Braslovče dostavili vrednostne bone, s katerimi si lahko zagotovijo hrano in tehnične aparate. RKS je žalskemu združenju iz zbranih finančnih donacij nakazal 15.000 evrov, v skupni akciji z Občino Žalec pa je bilo nakazanih 98.628,09 evra. Del sredstev smo že nakazali poplavljenim in jim pomagali pri plačilu osnovnih položnic, preostala sredstva bodo še prejeli.

Naše redne naloge za letošnje leto so organizacija 13-ih krvodajalskih akcij in tečajev prve pomoči za bodoče voznike motornih vozil in zaposlene ter laično javnost, humanitarna pomoč ranljivim skupinam in vključevanje mladih v naše aktivnosti.

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.