Težave zaradi poplav rešujejo tudi naši prostovoljci

Tujim državljanom so hrano prinesli prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Griže.

Tujim državljanom so hrano prinesli prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Griže.

Zaradi poplav so prenočili v telovadnici OŠ Griže in PGD Griže.

Zaradi poplav so prenočili v telovadnici OŠ Griže in PGD Griže.

UJMA 2023

UJMA 2023

Vključeni smo v sistem civilne zaščite in v poplavah pomagamo ostalim službam ter ljudem, ki potrebujejo našo pomoč. V preteklih dnevih smo bili aktivni na območju Griž, Polzele in Žalca.


Prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Griže so dopoldne zagotovili hrano tujim državljanom, ki so zaradi poplavljene avtoceste vozili po lokalnih cestah in prespali v telovadnici OŠ Griže. Namestitev so jim zagotovili tudi gasilci PGD Griže v svojem gasilsko-reševalnem centru. Grižani in okoličani so na poziv PGD Griže preko facebooka v kratkem času prinesli odeje, brisače in hrano.

Na Polzeli so prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela pomagali pri namestitvi poplavljenih z Brega in Ločice pri Polzeli v Športni dvorani Polzela, prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Žalec pa so popoldne pomagali pospraviti začasna ležišča v telovadnici I. OŠ Žalec. Prevoz s kombijem je doniral podjetnik Zmago Oblak, s. p. 

Hvala vsem, ki kakorkoli pomagate prizadetim v poplavah. Najbolj bodo zagotovo potrebovali finančna sredstva po uničujočih poplavah, da si bodo lahko uredili domove.

Zato vas prosimo, da pomagate tudi z donacijami s finančnimi sredstvi:


- pošljite SMS UJMA5 na 1919 in donirajte 5 eur;

- pošljite SMS UJMA10 na 1919 in donirajte 10 eur.

Velja za uporabnike mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2.

Sredstva za pomoč lahko nakažete tudi na TRR RKS, Mirje 19, 1000 Ljubljana, SI56 0310 0123 4567 891 (odprt pri SKB Banka d. d.),

sklic: SI00 96875, Namen: Ujma 2023, BIC banke: SKBASI2X, koda namena: CHAR.


Hvala!

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.