»Pomembno je, da skrbimo drug za drugega in da nam je mar.«

Učenci in učitelji OŠ Petrovče in POŠ Trje so plemenito nadgradili letošnji teden otroka.

Učenci in učitelji OŠ Petrovče in POŠ Trje so plemenito nadgradili letošnji teden otroka.

Starejšim poklanjajo stvari, ki si jih sami ne morejo zagotoviti.

Starejšim poklanjajo stvari, ki si jih sami ne morejo zagotoviti.

Tako menijo na Osnovni šoli Petrovče, kjer so letošnji teden otroka plemenito nadgradili; spomnili so se osamljenih starejših. In to kljub temu, da je tema letošnjega tedna otroka Razigran uživaj dan! S tem nas opozarjajo, da ne smemo biti sebični, sploh če v naši okolici živijo ljudje, ki so prikrajšani za marsikatero osnovno stvar.

V tednu otroka, od 4. do 10. oktobra, so organizatorji poudariti pomen igrivosti, druženja in sproščenosti. Tako so se posebej posvetili igri in igranju. Vse to je kot protiutež posledicam epidemije koronavirusa.

Tudi na OŠ Petrovče in POŠ Trje  so obeležili teden otroka in učence spodbujali k branju in igranju. Na šolski spletni strani so ob tem zapisali: »Za nami je še en lepo preživet dan dejavnosti, v katerem sta se prepletali naša prednostna naloga – spodbujanje branja – in tema letošnjega tedna otroka, ki se je navezovala predvsem na igro. Ravno zato smo dan začeli z radijsko oddajo na to temo, nato pa so se otroci prepustili domišljijskemu svetu. Brali so zgodbe, določene za posamezni razred, se o tem pogovarjali, poustvarjali in zabavali. Svojo razigranost so pokazali tudi pri različnih športnih dejavnostih. Največjo igrivost v očeh pa je priklicalo igranje družabnih iger, ki so jih lahko prinesli s seboj.«   

Toda učenci so se posvetili tudi dobrodelnosti; z drobnarijami so želeli polepšati dan starostnikom. V tednu otroka so v šolo prinesli kekse, kavo, čaj, revije s križankami, kozmetiko, čokolade in ostale dobrote, narisali so jim tudi risbice.

Prostovoljci RKS – Območnega združenja Žalec bodo njihova darila s posvetilom prenesli starejšim, ki so osamljeni in si sami velikokrat ne morejo privoščiti teh dobrot.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.