Skrbijo za nemoteno darovanje krvi

Krvodajalka pri odvzemu krvi v Kulturnem domu Vransko.

Krvodajalka pri odvzemu krvi v Kulturnem domu Vransko.

Potek krvodajalske akcije.

Potek krvodajalske akcije.

Zadnjo letošnjo krvodajalsko akcijo smo RKS - Območno združenje Žalec in Občinska organizacija Rdečega križa Vransko dopoldne izvedli v Kulturnem domu Vransko. Akcije se je udeležilo 82 krvodajalcev, ki spoštujejo soljudi in se zavedajo, da njihova kri rešuje življenja.

V sodelovanju s krajevnimi organizacijami Rdečega križa Žalec, Šempeter, Prebold, Polzela in Vransko smo letos organizirali 10 krvodajalskih akcij za Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana in Transfuzijski center Splošne bolnišnice Celje.

Največ krvodajalcev, 104-je, tudi veliko mladih, ki so kri darovali prvič, se je udeležilo krvodajalske akcije 24. novembra v Hotelu Žalec. Skupaj na vseh akcijah je kri darovalo kar 708 krvodajalcev, kar je 209 več kot lani, saj smo z SMS-sporočili zaradi velikega pomanjkanja krvi v zadnjih štirih mesecih dodatno vabili krvodajalce k odvzemu krvi.

Novi krvodajalci se čedalje bolj k darovanju prijavljajo preko spletnega obrazca: http://www.daruj-kri.si/vpis/. Po prijavi jih povabimo z SMS-vabilom na akcijo, ki je organizirana najbližje njihovemu domu, lahko pa kri darujejo tudi v Transfuzijskem centru Splošne bolnišnice Celje, od ponedeljka do srede, s tem da se prej zaradi upoštevanja zaščitnih ukrepov naročijo po telefonu na številko: 03 423 35 97 ali e-pošti: narocanjekrvodajalcev@sb-celje.si

Krvodajalske akcije bomo na prilagojen način izvajali tudi naslednje leto; po novem jih bo 12, več o lokacijah in terminih izveste na spletni strani: https://zalec.ozrk.si/sl/krvodajalstvo/.

Krvodajalkam in krvodajalcem se za to, ker dajejo del sebe drugim, da lahko živijo, iskreno zahvaljujemo!

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.