Šempetrani so znova stali na stopničkah

Naši mladi ambasadorji prve pomoči z mentorico.

Naši mladi ambasadorji prve pomoči z mentorico.

V Slovenskih Konjicah se je včeraj popoldne zaključilo tridnevno druženje – in ne le preverjanje!, slovenskih šolskih ekip prve pomoči. Preverjanja se je udeležilo trinajst najboljših ekip iz Slovenije in prav vse so bile odlične, a le ena najboljša. Ekipe so se pomerile na šestih realistično pripravljenih scenarijih, podobno, a vseeno malce drugačnih kot prejšnje dni in so za osnovnošolce predstavljale zanimiv izziv in stik z marsičim, kar jih lahko doleti pravzaprav vsak dan.  

Sodelovale so ekipe: OŠ Neznanih talcev Dravograd, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica, OŠ Vavta vas, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Šturje Ajdovščina, OŠ Vojke Šmuc Izola, OŠ Šempeter v Savinjski dolini, OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi, OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane, OŠ Dole pri Litiji, OŠ Gornja Radgona in OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice.

Čudovit in nepozaben pa je bil ta dan tudi za tiste tri ekipe, ki so z vsemi delovišči opravile najboljše – 3. mesto je pripadlo OŠ Leskovec pri Krškem, 2. mesto so osvojili večkratni zmagovalci OŠ Šempeter v Savinjski dolini, najboljši pa so bili letos člani ekipe OŠ Vavta vas iz Straže pri Novem mestu.

A kot smo večkrat slišali v treh dneh – zmagovalci so pravzaprav vsi, prav vsi sodelujoči, ki so si v tednih in celo mesecih vzeli čas, predvsem prosti čas in se posvetili pridobivanju znanj prve pomoči, nato pa prišli do državnega preverjanja in se skozi realistične in pogosto tudi zahtevne scenarije uspešno izkazali s pridobljenim znanjem. Lahko zgolj pritrdimo besedam, da na mladih svet stoji in sodeč po zadnjih treh dneh in videnem – je svet v odličnih rokah.

Več: https://www.rks.si/sl/Novice/drzavno-preverjanje-ppos-maj2024/

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.