Naša Silva Potočnik je prejela priznanje Občine Žalec

Župan Občine Žalec Janko Kos izroča Silvi Potočnik priznanje.

Župan Občine Žalec Janko Kos izroča Silvi Potočnik priznanje.

Prejemniki priznanj Občine Žalec v letu 2024.

Prejemniki priznanj Občine Žalec v letu 2024.

Občina Žalec je v petek, 6. septembra, v Domu II. slovenskega tabora Žalec pripravila slavnostno sejo ob občinskem prazniku Občine Žalec. II. slovenski tabor, ki je bil 6. septembra 1868 v Žalcu, je močno okrepil pomen narodne zavesti. Na ta pomemben zgodovinski dan Občina Žalec praznuje svoj praznik, saj se zaveda vrednot svojih prednikov in na njih gradi svojo uspešno pot.

Priznanje je med drugimi prejela tudi dolgoletna prostovoljka Krajevne organizacije Rdečega križa Žalec Silva Potočnik z Ložnice pri Žalcu. Silva Potočnik je prostovoljka več kot 20 let. Po upokojitvi se je začela bolj aktivno udejstvovati pri Rdečem križu. 

Ves čas spremlja dogajanje v svoji okolici in opozarja na stiske starejših osamljenih. Redno jih obiskuje in jim namenja veliko svojega prostega časa, starejšim sokrajanom pa je čas, ki jim ga namenja, neprecenljiv. 

Silva Potočnik je zgovorna in vedno najde zanimive teme za pogovore, v katerih se velikokrat pri sogovorcu razkrije marsikaj, kar poskuša pomagati rešiti. O tem seznanja naše območno združenje, ki ugotovitve posredujemo pristojnim službam. Ob koncu leta obiskuje sokrajane ter jim prinese koledarje ter lepe želje za naslednje leto.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.