Poplavljenim še vedno pomagamo

Prevzem vrednostnih bonov.

Prevzem vrednostnih bonov.

Takoj po poplavah avgusta lani je žalsko območno združenje Rdečega križa s krajevnimi organizacijami Rdečega križa začelo zbirati materialna sredstva, finančna sredstva pa še dodatno v sodelovanju z Občino Žalec. Medtem ko smo apnene barve in ostala sredstva za odpravo posledic poplav razdelili takoj, smo dodatne vrednostne bone in finančna sredstva razdelili pred kratkim.

V letošnjem letu smo dodatne vrednostne bone za nakup hrane in tehničnega ter gradbenega materiala žalsko združenje in krajevne organizacije delili dvakrat poplavljenim socialno ogroženim ali osebam z nizkimi plačami ali pokojninami, ki same vzdržujejo hiše. Vrednostne bone je RKS kupil z donacijskimi sredstvi v slovenskih trgovskih podjetjih.

Poplavljenim v Petrovčah, Vrbju, Žalcu, Letušu, Braslovčah in na Polzeli smo v RKS – Območnem združenju Žalec razdelili bone v vrednosti 276.900 evrov. Hrano si bodo lahko zagotovili v trgovskih podjetjih Tuš in Hofer, gradbene in tehnične izdelke pa v Mercatorju in Merkurju. V teh dneh bo 15 socialno ogroženih poplavljenih družin, ki si še niso uspele obnoviti stanovanjskih hiš, na transakcijske račune prejelo skupaj 45.089 evrov.

V Žalskem območnem združenju Rdečega križa poplavljenim socialno ogroženim pomagamo tudi s plačili  osnovnih položnic; posamezni družini poplačamo položnice v znesku do 500 evrov. Skupaj smo za ta namen od RKS prejeli 30.000 evrov donacijskih finančnih sredstev.

Občina Žalec je dodatno v sodelovanju z RKS – Območnim združenjem Žalec od 14. avgusta lani do sredine januarja letos na humanitarnem računu zbrala 98.628,09 evra donacij od dobrodelnega koncerta septembra lani, posameznikov in podjetij. V to skupno zbrano vsoto donacij je všteta tudi donacija Zavarovalnice Sava d. d., ki je donirala 50.000 evrov. Od tega zneska smo 3.121,50 evra namenili nakupu apnenih belih barv v Ari Levec, vsa ostala sredstva pa plačilu osnovnih položnic za električno energijo, komunalne storitve, najemnine in kurjavo. Preostala sredstva so socialno ogroženi poplavljeni prejeli na svoje transakcijske račune.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.