"Čutim neizmerno zadovoljstvo, ko lahko nekomu pomagam."

Tako pravi Olga Hočevar, predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela in častna občanka Občine Polzela. In dodaja; "Sem samo lokomotiva, ki za seboj vleče vagone, kar je bistvenega pomena." Bralci revije Naša žena ter časopisi Dolenjski list, Primorske novice, Naš čas, Novice Svet24, Štajerski tednik, Vestnik in Novi tednik so izmed 49-ih dobrodelnih posameznikov izbrali 7 posameznikov. Iz vsake regije so izbrali enega. Olgo Hočevar se je po glasovih bralcev Novega tednika uvrstila na 2. mesto.

Marca leta 2006 je začela sodelovati z najstarejšo humanitarno organizacijo. Med člane je prinesla novi zagon, veliko idej in izkušnje, ki si jih je pridobila v šolstvu: doslednost, natančnost, organiziranost in zlasti čut do sočloveka. Predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela je že sedemnajst let. Bila je tudi predsednica Območnega združenja Rdečega križa Žalec.

Olga Hočevar je bila učiteljica, zato dobro ve, da je potrebno mlade seznanjati z ustreznimi postopki prve pomoči, sokrajane naučiti pristopiti k poškodovanemu in starejšim omogočiti pomoč na bližnji ali oddaljeni način.

V preteklem težkem kovidnem obdobju se je zgodilo to, za kar si prizadeva že nekaj let: moči so združile vse organizacije v Občini Polzela, zaradi česar so bile bolj učinkovite. Pod vodstvom Olge Hočevar so prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela delili maske občanom, na ustrezni razdalji obiskovali starejše, jim po pošti pošiljali drobne pozornosti z voščili, dostavljali igrače otrokom, reševali stanovanjske stiske občanom, zagotavljali dodatno hrano, zagotavljali računalnike otrokom, psihosocialno z razbremenilnimi pogovori pomagali družinam v stiski, jim zagotavljali oblačila, jih spodbujali ter vključevali mlade v prostovoljsko delo v Rdečem križu.

Z vsemi dobrodelnimi deli nadaljuje ...

Olgi Hočevar, glasnici temeljnih načel Rdečega križa, iskreno čestitamo.

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.