Natašino in Ninino bivališče smo obnovili

Obnovljena in opremljena dnevna soba.

Obnovljena in opremljena dnevna soba.

Novo pohištvo v dnevni sobi.

Novo pohištvo v dnevni sobi.

Natašina spalnica.

Natašina spalnica.

Predprostor.

Predprostor.

Dnevna soba pred obnovo.

Dnevna soba pred obnovo.

Predprostor pred obnovo.

Predprostor pred obnovo.

Mama Nataša in njena hči Nina iz Kasaz sta konec leta 2019 izgubili partnerja in očeta. Od njegove smrti se ne znajdeta in sta v izjemno težki socialni stiski. Mama zaradi slabega zdravstvenega stanja ne more delati, hči zaključuje višjo šolo. Hiša s petimi manjšimi prostori, ki so jo zgradili v 90-ih letih, je bila nevzdrževana in notranjost nevredna človekovega življenja, tako je bila v slabem stanju.

Nataši in Nini smo začeli pomagati oktobra 2021, ko so nas o težki situaciji obvestili s CSD Savinjsko-Šaleška. Z našimi prostovoljci smo jima pomagali s čiščenjem odvečnih stvari v hiši ter poskušali vzpostaviti centralni sistem ogrevanja. Njuna stanovanjska hiša je bila potrebna celovite obnove.

Od 16. novembra 2021 do 20. januarja 2023 smo zbrali 42.161,74 evra. Od tega je prispeval RKS iz Solidarnostnega sklada 2.500 evrov in Juteks 2.000 evrov, ostale zneske so prispevali posamezniki in podjetja iz vse Slovenije. Polega tega so ljudje donirali tudi preko SMS-sporočil, še posebej po objavi prispevkov v TV tedniku na TV Slovenija, Utripu Savinjske doline in Novem tedniku. V Ekoskladu smo pridobili nepovratna sredstva v višini 6.000 evrov za nakup centralne peči na pelete in ostalega ogrevalnega sistema.

Njuna hiša je bila v tako slabem stanju, da smo morali ometati zdajšnji dnevni prostor, urediti kuhinjo, spalnico in otroško sobo, hodnik ter v celoti še kopalnico. Na koncu je ostalo toliko sredstev, da smo z njimi lahko kupili dnevno in spalnično pohištvo ter pohištvo za otroško sobo. Izvajalci so izvajali dela po ugodnejših cenah, podjetje Okna Dornik, Andrej Dornik s. p., iz Mengša, pa je doniralo pet oken in troje balkonskih vrat z vgradnjo. Na TRR je ostalo še 371,46 evra. Prejem in porabo finančnih sredstev je ves čas nadzirala 3-članska Komisija za pomoč Nataši in Nini.

Velika težava je vlaga v stanovanjski hiši, na novo pa bi bilo potrebno prekriti tudi celotno hišo, za kar nam je zmanjkalo sredstev.

Vsem donatorjem, izvajalcem in medijem se za pomoč pri obnovi stanovanjske hiše Nataša in Nina najlepše zahvaljujeta.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.