Namenite 1% svoje dohodnine našemu programu Za najmlajše, mlajše in mlade

Takšna donacija vas nič ne stane: z zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije le razporedite del sredstev, ki gredo v nasprotnem primeru v proračun

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, ki so nevladne organizacije, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti. Če je odmerjena dohodnina v višini 0 EUR, je tudi znesek donacije 0 EUR.

Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Za leto 2020 upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. maja 2021. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Z 1% vaše dohodnine podpirate naš program Za najmlajše, mlajše in mlade. Izvaja ga 14 krajevnih organizacij Rdečega križa v Spodnji Savinjski dolini. Zbrana sredstva namenjamo socialno ogroženim otrokom za letovanja na morju, nakup šolskih potrebščin, šolskim aktivnostim in ostalim stvarem, ki jim jih starši ne morejo zagotoviti.

Ta donacija vas nič ne stane; s to zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije le razporedite del sredstev, ki gredo v nasprotnem primeru v proračun.

Hvala!

Obrazca sta na voljo na spletnih straneh:

https://zalec.ozrk.si/sl/Del_dohodnine/

in

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.