Pridružite se nam pri ozaveščanju o pomenu oživljanja

Predavateljica prve pomoči pri prikazu temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Predavateljica prve pomoči pri prikazu temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Svetovni dan oživljanja tradicionalno obeležujemo 16. oktobra. Tudi letos si pod okriljem Slovenskega reanimacijskega sveta (SloRS) pri Slovenskem združenju za urgentno medicino (SZUM) v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije skupaj prizadevamo za večjo ozaveščenost o pomenu oživljanja z različnimi ozaveščevalnimi dogodki in delavnicami prikaza temeljnih postopkov oživljanja.

Letos z nami sodelujejo študentje iz Zveze študentov Medicine Slovenije, študenti zdravstvenih fakultet, dijaki nekaterih srednjih zdravstvenih sol ter slovenski taborniki in katoliški skavti. Veseli bomo, če se nam boste pridružili tudi v tem letu pri povečevanju števila preživelih po srčnem zastoju, ki ob pravem trenutku prejmejo pomoč sorodnika ali mimoidočega. Na prikazih temeljnih postopkov oživljanja boste izvedeli, kako ustrezno pomagati nekomu, ki se nenadoma zgrudi.

Brezplačnih prikazov temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja se lahko udeležite v predavalnici Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Žalec, v Hmeljarski ulici 3, Žalec (nad Trgovino Juteks, nasproti UPI Ljudske univerze Žalec):

- v torek, 8. oktobra, od 18.30 do 19.30;

- v sredo, 9. oktobra, od 9. do 10.;

- v torek, 15. oktobra, od 18.30 do 19.30 in

- v sredo, 16. oktobra, od 9. do 10.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.