Za darovanje krvi, prosimo, pokličite celjsko transfuzijo

Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajamo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabimo samo krvodajalce  krvnih skupin, ki jih potrebujemo. Krvodajalce Rdeči križ Slovenije in transfuzijske službe vabimo preko SMS-vabil, v katerih jih prosimo za klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

Krvodajalska akcija, ki smo jo najprej planirali 10. aprila v Žalcu odpade. Namesto nje jo bomo izvedli dan prej v Osnovni šoli Šempeter. Krvodajalce, pri katerih bo  9. aprila minilo od zadnjega odvzema 4 mesece za  ženske in 3 mesece za moške in so se pripravljeni udeležiti krvodajalske akcije v Osnovni šoli Šempeter 9. aprila, prosimo, da pokličejo transfuzijski center Celje na telefon 03 423 35 97 in se dogovorijo o uri prihoda.

Prihod krvodajalcev na odvzem krvi (dostop do zdravstvene storitve) ne krši odredbe o prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega bivanja.
 
Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogoča varno okolje in varen odvzem krvi. Pri krvodajalcih že po telefonu pred prihodom na odvzem krvi preverijo, če ustrezajo pogojem za darovanje in nimajo bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore, kjer se izvaja odvzem krvi, je triažna kontrolna vstopna točka, kjer ponovno preverijo ustreznost in izmerijo telesno temperaturo.

Zaloge krvi so nizke, vendar takšne, da z njimi pokrivajo potrebe po krvi. V teh razmerah je nižja tudi poraba, zato še toliko bolj skrbno spremljajo zaloge, tako prihod krvodajalcev kot izdajo krvi.
 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.