Ogenj, žal ni zmeraj tam, kjer bi moral biti

Ogenj je začel goreti v ostrešju.

Ogenj je začel goreti v ostrešju.

Hiša po požaru ...

Hiša po požaru ...

Ostrešje so prekrili gasilci PGD Griže in PGD Žalec z začasno ponjavo.

Ostrešje so prekrili gasilci PGD Griže in PGD Žalec z začasno ponjavo.

Po ponedeljkovem požaru na ostrešju stanovanjske hiše v Migojnicah; uspešno so ga pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Griže, Zabukovica, Kasaze – Liboje, Vrbje, Gotovlje, Šempeter v Savinjski dolini in Žalec, so gasilci PGD Griže in PGD Žalec včeraj popoldne prekrili ostrešje z začasno ponjavo, da bi ga zaščitili pred dežjem.

Aljošu Kalafatiću so že na pomoč pri obnovi strehe priskočili bližnji sosedje; kmet, ki ma v lasti tudi gozd, mu bo posodil les in ga pripravil za izdelavo novega ostrešja, elektrikar Tadej Kokol iz Elteka pa je pregledal električno napeljavo v hiši.

Hiša trenutno ni primerna za bivanje, zaradi česar Aljoša začasno stanuje v Gasilskem domu Griže. V teh dneh po požaru čisti hišo in ugotavlja, kaj je še uporabno. Oblačila niso več primerna za nošenje, zato mu je nova v bližnji trgovini z oblačili zagotovila Krajevna organizacija Rdečega križa Griže.

Primernih za nadaljnjo uporabo zagotovo ne bo še več stvari, poleg tega bo potreboval novo kritino za ostrešje, za kar ne bo imel dovolj denarja, saj mu tapetništvo, s katerim si služi denar, v zadnjem času ne prinaša zadostnega zaslužka. Hiše zaradi tega ni požarno zavaroval.

Krajane Griž in ostale ljudi, ki se zavedate, kaj pomeni ostati brez doma, prosimo, da donirate finančna sredstva za obnovo Aljoševe hiše po požaru na humanitarni račun Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Žalec, SI56 6100 0002 7180 620, sklic: SI00 2022, namen: Pomoč Aljošu.

RKS – Območno združenje Žalec vas bo z imeni donatorjev in obnovitvenimi deli seznanjal na svoji facebook strani.

Hvala vsem, ki pomagate, ko je potrebno, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo pomoč potrebovali tudi sami - takrat jo bomo prejeli ravno od tistega, ki smo mu nekoč pomagali!

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.