Pomagajmo prebivalcem Turčije in Sirije

V obeh državah je bilo že več kot 16 tisoč žrtev.

V obeh državah je bilo že več kot 16 tisoč žrtev.

Potresi so prizadeli 14 milijonov ljudi.

Potresi so prizadeli 14 milijonov ljudi.

Nekaj dni po katastrofalnih potresih na področju Turčije in Sirije se reševalne ekipe še vedno trudijo priti do preživelih, reševanje pa je močno oteženo zaradi slabih vremenskih razmer. Do sedaj je bilo zabeleženih že več kot 16 tisoč žrtev v obeh državah, potresi pa so posredno prizadeli okrog 14 milijonov ljudi.

Mednarodni odbor Rdečega križa in Rdečega polmeseca je objavil poziv, da nacionalna društva pomagajo zbrati 200 milijonov švicarskih frankov. Z zbranimi denarnimi sredstvi se bo pomagalo prizadetemu prebivalstvu pri odpravljanju posledic katastrofalnih potresov.

Kako lahko pomagate v Sloveniji?

Najlažje boste pomagali s poslanim SMS-sporočilom SKUPAJ5 na številko 1919, s čimer boste prispevali 5 EUR žrtvam potresov v Turčiji in Siriji, denarna sredstva pa lahko nakažete tudi na TRR-račun Rdečega križa Slovenije:

Namen: »Potres Turčija in Sirija«
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310 0111 1122 296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00 96891

RKS do nadaljnjega ne zbira materialne pomoči za prizadete v potresu, saj so težave logistične narave, predvsem z vidika pošiljanja in dostave pomoči na prizadeta območja. Dostava pomoči na prizadeta območja je otežkočena, infrastruktura je porušena ali močno prizadeta, v vzpostavljenih skladiščih na terenu pa se izvaja logistična dejavnost – sprejem in dostava in razdelitev pomoči po vnaprej načrtovanem sistemu – najnujnejše pomoči.  Kljub temu hvala za izkazano dobrodelnost in pripravljenost donirati prizadetim.

Hvala vsem, ki ste že in tudi tistim, ki še boste pomagali.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.