Pričarajmo nasmeh

Žalec, 3. 7. 2013 - Tuš bo tudi v letošnjem letu financiral letovanje 500 socialno ogroženih otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič. V enajstih letih bo tako prek Tuša, v okviru akcije "Pričarajmo nasmeh, na Debelem rtiču letovalo 5.600 socialno ogroženih otrok.

Otroci bodo letovali v petih terminih. Od 29. junija do 6. julija so v letovanje vključeni tudi socialno ogroženi otroci iz občin, na področju katerih deluje Območno združenje Rdečega križa Žalec. Tako na Debelem rtiču letuje 8 otrok iz osnovnih šol Žalec, Griže, Braslovče, Polzela in Prebold.

Socialne službe osnovnih šol so nam posredovale podatke o socialnem stanju otrok, zdravstvene podatke ter soglasja staršev, ki dovoljujejo, da novinarji lahko uporabijo izjave njihovih otrok. Starši so prejeli tudi sezname priporočljive garderobe za otroke in česa ni primerno prinesti v zdravilišče. To so telefoni, računalniki, zlatnina in podobne vrednejše stvari. Vzgojitelji in ostali pedagoški delavci pripravljajo otrokom pester počitniški program: animacije, družabne igre, razne delavnice.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.