Malo je veliko Drobtinica 2019

Zelo malo vemo, kako živijo mladoletni otroci, ki so socialno ogroženi? V kakšnih okoliščinah živijo? Kako slabe materialne življenjske okoliščine prizadenejo njihovo človeško dostojanstvo, upe za prihodnost? Kaj sanjajo? V kakšnih okoliščinah živijo?

V Rdečem križu Slovenije ne poznamo odgovorov na vsa ta in še mnoga druga vprašanja, želimo pa storiti kar moremo. Jasno nam je, da ob tako velikih potrebah pomagamo nekaterim in žal ne vsem otrokom. Lahko pa ozaveščamo javnost o stiskah otrok zaradi revščine.  Z enodnevno kampanjo Drobtinica 2019 želimo prav to. Zbrati kar največ sredstev za šolske sklade v svojih okoljih in obenem ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, in mednarodnem dnevu  boja proti revščini, 17. oktobru,  delovati kot socialni aktivisti za socialno dobro otrok.

Zelo smo veseli, da je MERCATOR d.d. akcijo podprl tudi letos. K uspehu Drobtinice pomembno prispeva s promocijo akcije v svojih  prodajalnah in še posebej z velikodušno donacijo kruha in drugih pekovskih izdelkov. Poleg njega še: gostišče Gora Oljka, Pekarna Pocajt Grče, Pekarna Forteza Polzela, Pekarna Toni Pek Žalec, Pekarna, slaščičarna, trgovina, bar, Natalija Peternel s.p., Parna pekarna Peter Kuder, s.p. Levec, Trgovina Fijavž Šempeter, Trgovina Rimljan in  Suzana Bukovnik, Šempeter. Ostale izdelke so donirali še: Dobravc Jože – reja perutnine Zgornje Roje, Kmetija Turnšek Braslovče, Trgovina Jager Braslovče, Mlekarna Celeia Arja vas in Kmetija Flis Spodnje Grušovlje. Veliko domačih izdelkov so prispevali prostovoljci krajevnih organizacij Rdečega križa in otroci osnovnih šol.

Žalsko območno združenje RK je organiziralo Drobtinico na osmih lokacijah in v zameno za izdelke na stojnicah so krajevne organizacije (KO) RK prejele prostovoljne prispevke:

- KO RK ŽALEC, Mercator Celjska Žalec 528,79 evra;

- KO RK PETROVČE-LEVEC, Mercator Levec 214,10;

- KO RK PETROVČE-LEVEC, Tuš Bala Petrovče 404,90;

- KO RK ŠEMPETER, Mercator Šempeter 848,32 evra;

- KO RK PREBOLD, Mercator Prebold 665,61;

- KO RK BRASLOVČE, Jager Braslovče 298,00;

- KO RK VRANSKO, Jager Vransko 326,92 in

- KO RK POLZELA, Tuš Polzela 769,16 evra.

Zbrana sredstva bodo namenili socialno ogroženim otrokom za zdravstveno letovanje naslednje leto in šolske aktivnosti.

Prispevate lahko tudi tako, da pošljete SMS na 1919 z besedo DROBTINICA in prispevate 1 evro ali DROBTINICA5 in prispevate 5 evrov. 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.