Krvodajalska akcija na Vranskem

Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajamo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabimo samo krvodajalce  tistih krvnih skupin, ki jih potrebujemo. Krvodajalce vabimo preko sms vabila, v katerem jih prosimo za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

Za lažjo organizacijo in izvedbo odvzemov krvi krvodajalce prosimo, da se odzivajo na vabila Rdečega križa in transfuzijske službe in pridejo na odvzem ob predhodnem dogovoru o uri prihoda.

Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogoča varno okolje in varen odvzem krvi. Krvodajalce že po telefonu pred prihodom na odvzem krvi preverijo, če ustrezajo pogojem za darovanje in če nimajo bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore, kjer se izvaja odvzem krvi, imajo triažno kontrolno vstopno točko, kjer ponovno preverijo ustreznost in izmerijo telesno temperaturo.

Krvodajalcem se zahvaljujemo za odziv, razumevanje ter upoštevanje vseh preventivnih zaščitnih ukrepov.

Z ukrepi preprečujemo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudmi. Po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Trenutno niste primerni za darovanje krvi, če:

- ste bili v zadnjih 14-ih dnevih v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav,

- imate prehlad, kašljate in kihate,

- imate povišano telesno temperaturo,

- prebolevate nalezljivo bolezen,

- ste bili v stiku z obolelo osebo,

- ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen. 

Krvodajalce prosimo, da ob znakih bolezni, ki bi se pojavili v 14-ih dnevih po odvzemu krvi, obvestijo transfuzijsko službo na e-naslov: krvodajalec@ztm.si ali pokličejo telefonsko številko  051 389 325.

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.