Nominirana za dobrotnico leta 2022

Olga Hočevar

Olga Hočevar

Predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela in častna občanka Občine Polzela Olga Hočevar je nominirana za dobrotnico leta 2022. V sklopu akcije Ljudje odprtih rok, katere pobudnica je revija Naša žena, se je Hočevarjeva po mnenju bralcev Novega tednika uvrstila med šest regijskih finalistov.

Bralci Novega tednika bodo zdaj z glasovanjem s pomočjo kupona v Novem tedniku izbrali enega izmed njih, ki ga bo v širšem, vseslovenskem izboru revije Naša žena spoznala vsa država. Zato le hitro škarje v roke in pošljite izpolnjen kupon iz Novega tednika ali ga fotografirajte ter pošljite na e-naslov: tednik@nt-rc.si. Naj odmevajo imena posameznikov, ki z dobrodelnimi dejanji zaznamujejo življenje v naši regiji.

Mnogi se Olge Hočevar spomnijo kot učiteljice fizike in tehnike, spet drugi kot dolgoletne pomočnice ravnateljice, ki ji zaradi odprtosti in dostopnosti ni ušla niti ena sama malenkost v šoli. Nikoli se ni držala zgolj ustaljenih smernic poučevanja, temveč je na učiteljski poklic gledala širše. Videla in slišala je najtišje, najranljivejše, ki so bili zaradi takšnih ali drugačnih stisk v družinah potisnjeni na rob. Če se je le dalo, jim je zagotovila brezplačno ekskurzijo, potrebščine ali druge malenkosti.

Po upokojitvi leta 2006 se na tej poti ni ustavila. Kot predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Polzela velik del prostega časa posveti dobrodelnosti. Z drugimi prostovoljci ima velik čut za starejše občane. S posebnimi akcijami vedno znova poskrbijo tudi za nasmeh otrok. Kot pravi Hočevarjeva, je zgolj lokomotiva, ki za seboj vleče vagone, ki so bistvenega pomena.

Vir: https://www.mojaobcina.si/polzela/novice/nominirana-za-dobrotnico-leta-2022.html

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.