Bodite prostovoljec za delo z mladimi

Mladi v delavnicah prve pomoči.

Mladi v delavnicah prve pomoči.

Če živite na območju Žalca, Ložnice pri Žalcu, Podvina in Vrbja in ste stari 18 let in več, ste vabljeni, da se vključite v prostovoljske aktivnosti Krajevne organizacije Rdečega križa Žalec (v nadaljevanju: KO RK Žalec), ki je ena izmed 14-ih krajevnih organizacij, ki delujejo pod okriljem Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Žalec.

Krajevne organizacije Rdečega križa so organizirane kot oblika dela na terenu. Imajo predsednika, podpredsednika, tajnika in blagajnika ter člane. Njihovo osnovno delo je organiziranje:

- Postaj RK (mesečne meritve krvnih vrednosti ter organiziranje vzgojno-zdravstvenih predavanj in prikazov);

- srečanj starejših (ob koncu leta povabijo starejše v kulturne domove ali gostinske lokale, kjer jim pripravijo kulturni program s pogostitvijo);

- obiskov starejših v lastnih domovih in domovih za starejše.

Novi prostovoljci boste skrbeli za vključevanje mladih v aktivnosti RK na področju krvodajalstva, prve pomoči in socialne dejavnosti.

Lahko ste vodje skupin ali samo izvajalci aktivnosti:

- prostovoljci vodje skupin: organizirali boste sestanke/srečanja po dogovoru, na katerih boste prostovoljce izvajalce prosili, da seznanjajo mlade o pomenu krvodajalstva za družbo in jih povabijo na krvodajalske akcije, pripravljali s predavatelji prve pomoči scenarije namišljenih poškodb na delavnicah prve pomoči za mlade in za mlade socialno ogrožene pripravljali zbiralne akcije;

- prostovoljci izvajalci aktivnosti: seznanjanje mladih o pomenu krvodajalstva in spodbujanje mladih za darovanje krvi, sodelovanje v delavnicah prve pomoči ter izvajanje akcij pomoči za mlade socialno ogrožene.

Oglasite se nam, pošljite e-sporočilo na naslov: zalec.ozrk@ozrks.si.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.