Razvoj in profesionalizacija nevladnih organizacij in prostovoljstva 2019

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019

Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije v okviru javnega razpisa Razvoj in profesionalizacija NVO in prostovoljstva 2019 subvencionira projekt šestih območnih združenj RKS z naslovom Prostovoljci, temelj organizacije. RKS – OZ Žalec je eden od šestih partnerjev konzorcija, katerega prijavitelj je RKS – OZ Ljubljana.

Splošna cilja javnega razpisa sta vzpostaviti spodbudno podporno okolje za delovanje in razvoj nevladnih organizacij in spodbujati solidarnost in kakovostno prostovoljstvo ter razvoj različnih oblik prostovoljstva na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. RKS – OZ Žalec je prejel subvencijo stroška dela za eno delovno mesto. Mentorica in koordinatorka prostovoljstva bo od 1. novembra 2019 do 31. 1. 2022 odgovorna za:

- povečanje števila aktivnih prostovoljcev v krajevnih organizacijah Rdečega križa

- razvoj strategije za vključevanje mladih v RK 

- sklepanje dogovorov z mentorji v izobraževalnih institucijah

- vzpostavljanje partnerstev z nevladnimi organizacijami, ki delajo z mladimi

- vzpostavljanje baze za izmenjavo protokolov, obrazcev

- izdajo kataloga veščin in znanj ter

- izvedbo osnovnih usposabljanj za prostovoljce

Rezultati vodenja projekta bodo razvidni tudi iz tabele kazalnikov, kjer bodo navedene izhodiščne (leto 2019), vmesne (leto 2020 in 2021) in končne kvantitativne vrednosti v letu 2022, ko se projekt zaključi.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.